AktueltFremhevetJenter U18

Deltar i Norges største jenteturnering

Til helgen reiser ni kampklare jenter til Hønefoss for å forsvare Tromsø Ishockeyklubbs ære i kamper mot noen av landets beste hockeylag.

Ishockey er en liten sport i Norge. Mange klubber sliter med rekrutteringen, spesielt på jentesiden. At TIHK sender ni spillere (2001-03) til Norges største hockeyturnering for jenter på Ringerike, er derfor en aldri så liten prestasjon.

– Mange av de andre lagene vi skal møte er samlelag fra flere klubber. Rekruttering er et overordnet problem i norsk jentehockey. At lille Tromsø Ishockeyklubb stiller med ni spillere, er ikke mindre enn imponerende, sier trener Chris Fenton.

Trenger tre nye spillere

Også Tromsø må bruke tre lånespillere i turneringen.

– Vi trenger strengt tatt bare ytterligere tre spillere født i 2001 til 2003, så er vi et fullt tromsølag. Så, hvis du er i denne aldersgruppen, eller kjenner noen som du tror kan tenke seg å spille ishockey, så er det bare å komme på trening. Det spiller ingen rolle om du ikke har spilt hockey før. Den sist ankomne på laget startet etter jul, forteller Fenton.

Treningstidene finner du her.

Chris´ overordnede mål som trener er å skape et lag – en sosial enhet – som fungere bra sammen, både på og utenfor isen.

– Resultat er ikke noe fokus, det kommer etter hvert hvis man lykkes med å bygge et lag, sier Fenton.

Drømmen er å beholde et rent jentelag i Tromsø som kan spille sammen helt opp til U18.

– Det ville vært helt fantastisk. I dag blir jentespillere hentet opp på A-lag i altfor tidlig alder, mener treneren.

Spiller med guttene

Spillerne trener i dag sammen med Gutter 03/04, og deltar i seriespill i Nord-Sverige. De ni som skal til Hønefoss i helgen hadde nylig treningskamp mot Sweethearts, og vant med overbevisende margin.

I dag har ikke jenter tilbud om seriespill i Norge før de når seniornivå. I stedet tilbys de punktsamlinger og serieturnering.

Norges Ishockeyforbund jobber aktivt med å øke rekrutteringen på jentesiden. Turneringen til helgen er et samarbeid mellom Ringerike og hockeyforbundet, og starter fredag i Schjongshallen.

Norges største jenteturnering

Til sammen stiller 12 lag i turneringen, blant andre Østfoldjentene, Stavanger, Storhamar, Rosenborg og vertsklubben Ringerike. Aldri tidligere er det påmeldt flere i en jenteturnering i Norge.

Tromsø spiller i pulje med Jordal, Ringerike og Rosenborg. Sjekk kampprogrammet her.

Vi ønsker jentene våre lykke til. Go Tromsø!

Jenter 01-03 NY
KAMPKLARE: Foran fra venstre: Ingrid Stensland, Else Marie Mortensen, Ronja Schaal Svendsen og Hannah Didriksen. Bak fra venstre: Mariel Rudi, Sara Fenton, Marja Moilanen, Idun Engstad og Henriette Rudi. Trenertrioen består av Josef Bucok (tv), Chris Fenton og Chris Steele.