AktueltFremhevet

Fra Kirkenes til Tromsø for å delta på hockeycamp!

Lise Hølvold tok like godt alle sine tre barn med seg fra Kirkenes til Tromsø i høstferien for å delta på Nordlys Hockeycamp.

Chris S
ROOKIES: Hovedtrener Chris Steel instruerer de aller minste på isen.

Campen startet torsdag 1. oktober og varer til og med søndag. 55 deltakere fra 6 til 15 år deltar. Spillerne kommer fra Bodø, Narvik, Kirkenes, Finnsnes, Tromsø – og lille Husøy på Senja.

Andreas (9), Ada (7) og Amund Mikkelsen (7) spiller til vanlig på Kirkenes Puckers, en times flytur øst for Tromsø. Eller 100 mil – hver vei – hvis man tar landeveien!

– Vi har veldig kort sesong i Kirkenes, hvor vi bare har utendørsbane. Drømmen er å få en ishall som her i Tromsø, og den er på vei, tror jeg, sier mamma Lise Hølvold, mens hun knyter skøytene til Andreas.

– Fint med nybegynnerskole
Hun ble tipset om Nordlys Hockeycamp av Kirkenes Puckers.

– Det så artig ut. Alle mine barn startet på hockey sist vinter, og det er fint med en nybegynnerskole som dette, sier Hølvold.

Pia
OFF-ICE: Spillerne har også en treningsøkt utenfor isen sammen med treningsinstruktør Pia Willumsen.

Tromsø Ishockeyklubbs hockeycamp har som målsetning å gi alle hockeyspillere i Nord-Norge et spennende tilbud i høstferien, både sportslig og sosialt.

I dag er det bare to ishaller nord for Trondheim, i Narvik og Tromsø. Men det jobbes for å få flere, både i Bodø, Kirkenes og i Midt-Troms. Gjennom hockeycampen ønsker Tromsø Ishockeyklubb å inspirere og motivere både små og store, og løfte frem hockeysporten i hele Nord-Norge.

– Vi er en relativt ny klubb og ønsker å dele den lille erfaringen vi har med andre, slik at veien kanskje ikke blir så lang for andre som drømmer om å etablere klubber og bygge ishaller i landsdelen. Målet er å skape et hockeymiljø i Nord-Norge, sier Carite Fønnebø, en av klubbens brennende ildsjeler, primus motor for hockeykampen og medlem av driftsutvalget i klubben.

Carite og co.
UTEN MAT OG DRIKKE…: Maria Jensberg (tv), Carite Fønnebø og Simen Andersen sørger for at spillerne får god, nærings- og proteinrik mat med nordnorsk vri.

Støtte fra NIHF

Norges Ishockeyforbund har gitt økonomisk støtte til campen, nettopp for å styrke interessen for og oppslutningen rundt sporten i Nord-Norge.

Spillerne deles inn i tre grupper: «Rookie», «Newbie» og «Advanced». Hver gruppe har tre isøkter pluss én off-ice i gymsalen i Fløyahallen. Klubbens hovedtrener Chris Steel er instruktør sammen med flere av klubbens egne trenere.

Mellom øktene sørger Carite, Maria Jensberg, Simen Andersen og flere andre for at spillerne får i seg nok proteinrik hockeymat med nordnorsk vri – både fiskekake i brunsaus, fiskegrateng og kjøttboller i tomatsaus. Alt lages fra bunnen av.

Tromsø Ishockeyklubb spiller på lag med fiskeprodusent Domstein og matvarekjeden Kiwi, som sponser råvarer til årets camp.

Generated on September 22, 2015, 1:29 pmKiwi