Aktuelt

Sesongstart for herrene i 3.-divisjon

Damelaget er godt i gang med årets sesong. Nå braker det løs også for Tromsø Ishockeyklubbs herrer. Laget har i år 22 spillere fra fem forskjellige nasjoner, men trenger flere!

Etter et år uten seriespill skal herrelaget denne sesongen delta i divisjon 3 øst, som foruten Tromsø består av lag fra østlandsområdet. Første oppgjør er mot Comet 2 i Halden 21. og 22. november.

A-laget skal i alt spille sju runder, to kamper mot hvert lag. To av oppgjørene er på hjemmebane. I tillegg jobber man med å få en tredje kamphelg i Tromsø Ishall.

Yngste 18 – eldste 55!

Wikman
TRENER: Bo Simon Wikman.

– Vi vet nesten ingenting om lagene vi skal møte. Comet 2 består sannsynligvis av U20-spillere, som banker på døren til A-laget. Vi vet også at Eiksmarka har mange tidligere Get-ligaspillere, forteller Anders Blomkvist, en av A-lagets tre lagledere.

Blomkvist, som har vært involvert i Tromsø Ishockeyklubb siden begynnelsen, er med sine 55 år også eldste spiller på laget. Den yngste er 18. På årets lag spiller også far og sønn Ragnar og Henrik Joakimsen!

– Vi er 22 spillere på papiret. Rundt 18 av dem er aktive og vil være med i seriespillet. Av dem er sju-åtte spillere som har vokst opp i klubben, opplyser Blomkvist.

Han håper aldersgjennomsnittet om noen år er betydelig lavere.

– Målet på sikt er å bygge opp et A-lag med en kjerne av egenproduserte spillere, og spill i 1.-divisjon, sier veteranen.

Internasjonal stall

Årets lag består av spillere fra Sverige, Finland, Canada, USA og Norge. Trener Bo Simon Wikman har selv erfaring som spiller fra 1.-divisjon i hjemlandet Sverige.

– Vi vet ikke hvor nivået ligger, men magefølelsen er ganske bra, sier Wikman.

Oppmøtet i starten av sesongoppkjøringen var variabel. Etter at det ble klart at laget skal delta i 3.-divisjon og sesongstart nærmer seg, har antallet spillere på trening tatt seg opp.

– Jobb og familie kommer først. Det er derfor litt varierende oppmøte. Men det er viktig for oss å understreke at det er helt ok ikke å være med på alle treningene, sier Wikman.

Ønsker flere spillere!

Laget har også fått flere nye, spennende spillere denne sesongen, men har plass til flere.

– Vi trenger nye spillere, og kanskje spesielt flere keepere. Denne sesongen har vi bare én målvakt, noe som gjør oss sårbare, sier Blomkvist.

Han mener treningstilbudet i Tromsø Ishockeyklubb, også på seniornivå, er svært godt. Medlems- og treningsavgiftene er heller ikke avskrekkende sammenlignet med andre aktiviteter og idretter. Blomkvist håper at flere studenter får øynene opp for klubben og hockeytilbudet i byen.

– Vi har utrolig bra treningsforhold og -tider, som andre lag lenger sør bare kan drømme om.

Årets stall:

ÅRETS STALL: Øverst fra venstre: Jan Marius Sørensen, Joachim Fornstedt, Martin Bjørnstad, Anders Blomkvist, Pale Klasila, Ragnar Martin Joakimsen, Per Eriksen, Bo Simon Wikman, Nicholas Warner, Gard Nilsen Foran fra venstre: Simon Hörnfeldt, Michael Gullbakk, Kristian Bergum Hilbertsen, Roger Karlsson, Kristian Bergum Hilbertsen, Henrik Lykke Joakimsen, Didrik Kjønås.
Øverst fra venstre: Jan Marius Sørensen, Joachim Fornstedt, Martin Bjørnstad, Anders Blomkvist, Pale Klasila, Ragnar Martin Joakimsen, Per Eriksen, Bo Simon Wikman, Nicholas Warner, Gard Nilsen
Foran fra venstre: Simon Hörnfeldt, Michael Gullbakk, Kristian Bergum Hilbertsen, Roger
Karlsson, Kristian Bergum Hilbertsen, Henrik Lykke Joakimsen, Didrik
Kjønås. Marius Røsok og Erik Johansen var ikke til stede da bildet ble tatt.