Skøytesliping

Vi har to typer slipemaskiner. Hovedmaskinen er en Prosharp AS 2001. Denne har en justerbar slipestein som gjør at den kan tilpasses ulike innstillinger og drive med såkalt profiling. Skatepal er de mindre maskinene som er langt enklere i bruk og gir godt resultat for daglig bruk.

Problemer og spørsmål rettes til drift@tromsohockey.com.

Hule/hollow

Det mest essensielle ved sliping er hulen, som da angir hvor mye skøyten skal bite seg ned i isen. En yngre, lettere spiller ønsker generelt en skøyte som lettere biter seg i isen, mens en voksen tyngre spiller ønsker mindre biting. En tyngre spiller bruker kraften i bena til å justere hvor mye tak skøyten skal ta. Men dette varierer også etter hvor hard eller myk isen er, som kan variere mellom ishaller og årstider. Se denne nettsiden for litt mer forklaring.

Hvilken hule skal du velge? Det er til dels individuelt, men det er en fordel å prøve å holde hele laget på samme hule i de yngre årsklassene da det gjør det raskere å slipe. Det må justeres litt for vekt og styrke, men greie utgangspunkt kan være:
– < U11 = ~16mm
– U11-U13 = ~19mm
– U15 = ~22mm
– Oldboys = ~25mm

Skriv på skøyten hvilken hule som brukes slik at dersom andre sliper skøyten så får de samme som de er vant med.

Prosharp AS 2001

Prosharp Skatepal

  • Sliping – husk at bruk av bryne er helt nødvendig
  • Bytte slipeskive (istedenfor dressing som på AS 2001) NB! Pass på at låsemutter sitter på rett vei!
  • Vedlikehold

Slipeskivene har to viktige egenskaper: hule (hollow) og grovhet. B64-skiver er for en finere finish for TIHK-spillere, mens B252 er grovere og bedre egnet for publikum.

Huskeliste

  • Dressing skal alltid skje på 3.0mm og deretter skal man justere for faktisk tykkelse på stålet – og skru alltid helt ned til 2.4mm og så opp når du justerer
  • Stål med coating, identifisert ved at de har en mørk/svart farge på stålet
    • Hardere stål som krever flere runder
    • IKKE brukes bryne i parallell med stålet, kun keramisk med 5 grader vinkel og lærbryne

Vedlikehold