Tromsø + Narvik = sant

Tromsø Ishockeyklubb har inngått et formelt samarbeid med Narvik Hockey om spill i nasjonal U15-serie for gutter. Samarbeidsavtalen inngås siden ingen av klubbene har spillere nok i denne årsklassen til å stille egne lag.

Narvikcamp
SAMSPILL: Spillere fra Tromsø Ishockeyklubb brukte en uke av sommerferien for å trene sammen med Arctic Eagles i Narvik. Fra venstre: Jakob Alexandersen, Martti Härmä, Vemund Raade Olsen, Solan Lie, Sigurd Kastnes, Oddbjørn Liahjell Eriksen og Simon Brunes Henriksen. Foto: Frank Olsen

I underkant av ti 2001- og 2002-spillere fra Tromsø Ishockeyklubb har meldt sin interesse for delta i seriespillet kommende sesong, opplyser Åge Alexandersen, lagleder for U15. Flere av dem  deltok i sommer  på  en ukes treningssamling i Narvik, og siste helg i august blir det ny camp i Malmbyen.

Det kan bli i overkant av 20 kamper – avhengig av hvor mange lag som deltar – fordelt på fem helger denne sesongen. Forhåpentligvis vil en eller to av turneringene bli lagt til Nord-Norge. Dette avhenger av velvilje fra de andre klubbene. Narvik/Tromsø er havnet i gruppe sammen med Furuset, Jutul, Leangen 2, Ski, Skien, Storhamar og Tønsberg. Det kan bli endringer i puljen før seriestart.

Norges Ishockeyforbund legger opp til en reiseutgiftsfordeling. Det betyr at de som reiser lengst får tilskudd. Alexandersen forventer at ordningen vil bli billigere enn seriespill i Sverige. I tillegg sparer man reisetid.

Avtalen mellom Tromsø og Narvik er en standardkontrakt utformet av Norges Ishockeyforbund. Man tar også sikte på å underskrive en tilleggsavtale som skal sikre spillere fra begge klubber like vilkår med tanke på deltakelse og spilletid.